Cégünkről

    Cégünk, a LiLo 2000 Bt. 1999 januárjában alakult azzal a célzattal, hogy a drága és biztonsági szempontból kockázatos Microsoft alapú szervereket a sokkal stabilabb és megbízhatóbb Linux rendszerekre cserélje. Ezért elsődlegesen Linux alapú szerverek telepítésére és azok átalánydíjas karbantartására helyeztük a hangsúlyt, de szinte egy időben indult el egyedi rendelésű hardver eszközök forgalmazása is.

    Ez először Linux szervereink speciális igényeinek biztosítására irányult, később azonban – Ügyfeleink kérésére – kínálatunkat kibővítettük és ma már minden irányú hardverigényt ki tudunk elégíteni. Linuxos szerverek mellett működő Windows kliensgépek karbantartását is bevettük átalánydíjas karbantartásunk körébe. Végül tevékenységeink körébe bekerült a hálózatépítés is. Strukturált hálózatok (CAT 5E) kiépítését vállaljuk, saját szakember gárdánkra támaszkodva, valamint telefonközpontok hálózatba integrálását a Young Kft. közreműködésével.

    Egy évvel később, cégünk megkezdte internetes szolgáltatását. Saját szerverünkön biztosítunk web tárhelyet, mailboxot, speciális adattároló felületet, levelező-szervert stb. Intézünk domain név bejegyzést, .hu közdomain vagy nemzetközi fődomének alá (.com/.net/.org/.info/).

    Végül 2002-ben megkezdtük Linuxos kiadványok forgalmazását, valamint az Informánia Kft.-vel szoros együttműködésben Windows-os programok Linuxra való átdolgozását.
2003-ban az Euro Linux csomag díjmentes karbantartását biztosítjuk.