Szerver karbantartás

Átalánydíjas karbantartás:

Teljes körű karbantartás: tartalmazza a szerver hardveres és szoftveres karbantartását, frissítését.

    1. Távvezérelt karbantartás: Modemen vagy interneten keresztül egy külső terminál segítségével vezérelt karbantartás. Előnye, hogy a távolról elvégezhető szoftveres javításokat, frissítéseket, ill. konfigurációs átállításokat rövid időn belül (akár 5-10 perc alatt) el lehet végezni. (A külső elérés kizárólag magasan kódolt biztonsági formában történik.) Az adatmentés és külső terminálról nem elvégezhető frissítés a helyszínen történik.

    2. Helyszíni karbantartás: Minden karbantartást a helyszínen végzünk, itt a kiszállási időt figyelembe kell venni. Ezt a változatot csak nagyon szigorú biztonsági követelmények mellett célszerű kérni, vagy olyan cégeknek, amelyek nem rendelkeznek külső elérési lehetőséggel.

Több szerver karbantartása esetén az átalánydíjból kedvezményt biztosítunk.


Részleges karbantartás:

Szerződés nélküli eseti karbantartás, az általunk telepített szerverekre.

Minden általunk telepített szervert figyelemmel kísérünk, és tájékoztatjuk ügyfeleinket az esetlegesen felmerülő biztonsági hibákra, illetve az időközben kijövő friss verziókra. Az értesítésben jelezzük a problémák súlyosságát és a javítás szükségességének mértékét. A javítások költsége a kiszállási díjból és az óradíjból áll, valamint új szerverszolgáltatás telepítése esetén annak ára.